2/02/2010

Дебатите продължават за училищните униформи ..

Последните дебати за училищните униформи показват , че учениците не желаят униформите в училище заради риска на тяхната индивидуалност . За тях това е катастрофа като се пренебрегва тяхното мнения относно облеклото , което желаят да носят в училище и се чувстват задължени да носят дрехи , които те не желаят .

Защо над 50 % от учениците не харесват униформите в училище ?

Униформите са един вид представяне на Вашата професия . Почти всяка професия си има униформа , например : полицаи , военен , пожарникар .. Нашата професия е ученик , което значи , че няма нищо нередно в това да носим училищни униформи . И все някои от нас не ги харесват , защото те си мислят , че : Това са униформи за деца до 7-8 клас, а не за ученици от гимназията . Вие ни пренебрегвате и не зачитате нашето мнението . Училищните униформи ни връщат в миналото ,а ние се стремим към бъдещето . А и самия дизайн не ни харесва .. Това е казано от ученик , които учи в гимназия и в неговото училище са наложени униформи .

А сега ще споделя моето мнение с Вас !

В моето училище също бяха наложени униформи . Първоначалната ни реакция беше отрицателна към тях , но след като ни раздадоха униформите .. думите ни бяха „ Абе те не са толкова лоши „ . Не говорим за дизайна от миналия век . Говорим за нов дизайн , които стои добре и доста прилично на ученик от гимназията . Също така ние представяме нашата гимназия с тези униформи . А и относно индивидуалността .. никога не можем да бъдем изцяло еднакви дрехите стоят на всеки по различен начин .

Каквото и да говорим дрехите не могат да променят човека . Децата ще си бъдат деца независимо в какво облекло ще бъдат в училище . Облеклото ще промени външния вид на учениците , но характера на дисциплинирания и невъзпитания ще остане същия .

2 коментара:

Самолетни билети каза...

Темата за училищните униформи е доста спорна. Има и добри черти има и лоши. В България в последно време бавно започнаха да се налагат .
Някой софийски училища предлагат доста стилни училищни униформи .

Стоян Панайотов каза...

Така е . И не само софийските , но и в Ямбол се срещат стилни униформи , които стоят много добре на учениците . И за напред ще се овеличава броя на училищата , които имат униформи .

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }