2/04/2010

Ботаник

Защо да уча за ботаник ?

• Има голям брой институти, където можете да работите, както за правителства, университети и колежи, научни изследвания и развойна дейност в големите корпорации, ботанически градини, музеи , биотехнологични фирми, и за околната среда, горски и селскостопански консултантски фирми.

• Можете да изберете, в кое производството предпочитате да работите. Тези сектори включват: маркетинг и управление на продукти свързаните с растителни индустрии, като фармацевтични компании, семена от фирми, биотехнологични фирми, научни издатели и биологични къщи за доставка. С допълнително обучение, ботаникът може да стане научен писател, компютърен програмист, ботанически илюстратор, или дори адвокат или лекар. Услугите в обществените дела, на равнището на Общността и на национално ниво, е все по-важна роля за растителните биолози.

За професията ботаник ..

Като ботаник можете да имате много възможности. А ботаникът проучва растителното развитие, растеж, физиология, наследственост, анатомия, дистрибуция, околната среда, морфология и на икономическата стойност на растенията.Той също проучва проблемите на околната среда като повторна растителност, за опазване и контрол на тревата. Ботаникът работи в оранжерии, отглеждане на растенията и други видове, както и в областта, търсене на нови растителни видове. Като ботаник ще контролира работата на технолози и техници и изследване на околната среда и растителни същества, ефект на валежите, температурата, климата, почвите, и повишаване на растежа на растенията от семена до зряло растение. Някои ботаници работят предимно на открито, събират и определят сухоземните и водните растения, вземат проби, както и проучват и документират растителни същества. Други предимно работят в офиси, класни стаи, лаборатории. Работата вечер и през уикендите може да се изисква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }