12/28/2009

ЗА или ПРОТИВ училището ?

Ехе.. До къде се стигна ? През годините когато нямаше училища и бяха необразовани хората, тогава те искаха да притежават грамотността ,а сега - ние не я искаме . Тази тема може да не е за всеки . Може да е за малък процент от населението , но има такива . Повярвайте ми !
Преди седмица ми се наложи да чуя диалог между двама мои съученици .. Бях потресен след техните изводи за училището : "оф.. за к'во да уча повече .. това няма да ми помогне в живота .. само глупости учим " . Глупости ? Нима математиката , счетоводството и литературата са глупости ?!

Част от учениците се задоволяват да смятаме до 100 , което било НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО да не ни излъжат в магазина . Това за един ученик било достатъчно .

Пуснах анкета в която точно това искам да разбера : Какво е вашето мнение относно това пусто училище , което само ни мъчи като ни кара да учим и иска да станем образовани хора от нас . Надявам се чрез нея да получа вашите искрени отговори за училището .

"Българите се нареждат на 20-о място в Европа по коефициент на интелигентност."

Това твърдят новите показатели . И все пак ние ще продължаваме да слизаме по-надоло в класацията . Ние имаме талант в себе си , но не го използваме . Това е нашия проблем ! Българите са едни от най УМНИТЕ и МЪРЗЕЛИВИ нации на света . Много българи изобретяват все повече и повече нови неща , но за съжаление те емигрират в другите държави , които им предлагат по добра платена работа ( Естествено , че ще отидат другаде . България ни дава минимална възможност за развитие в живота ) .

Не забравяйте , че в момента можеше да не четете тази статия , ако не беше един българин , които бе наричан "Джон Атанасов - забравеният баща на компютъра " . Известна личност , която сътвори компютъра , но идеята му бе открадната от американците , но това е друга тема ..

Е добре умни сме , но защо не го показваме :

Личното ми мнение по въпроса се крие в самия проблем в държавата ни , която вече се крепи на .. Дори и аз не знам на какво се крепи . С едно нещо ще мога да запомня България , ако я напусна и това е : "недостатъка" . Всеки път по новините се чува , че все нещо не ни достига най вече пари . Къде отиват те ? Глупав въпрос , нали .. Е това е България - държавата с недостатъци . Ако тя стимулира учениците чрез някакъв стимулант ( това не е стипендията , която предлагат в гимназиите 21 лв. , това е подигравка ) , които би стимулирал един ученик в днешно време да стане пълен отличник днес можеше да сме по добре развити с по добра технология измислена от българина - "човекът чудо " - от нищо прави нещо

И сега основния въпрос : Имали смисъл от училището ?

Разбира се , че има ! Не трябва да бъдем задоволени с минималното , трябва да се стремим към максимума , които може да постигнем . В това се крие успеха . Един човек цял живот се учи . И най вече позволете да ви научат , за да не грешите и се учете от грешките на другите . Бъдете умни и образовани . Бъдете представител на вашата държава .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }