12/28/2009

Из наръчника на учителя : Пази се от преписвачите!

Автор : Евелин Славова



Сега ще ви предоставя ценна информация изровена от "наръчник на учителя" :

Преписването започна да става все по – проблематичен въпрос в обучението в много класни стаи по света . Решението за въпроса с преписването е далеч : мобилни телефони и текстови съобщения са станали допълнителен виновник за преписването на тестове и е неустановено как бъдещите технологии ще продължат да влияят на преписването.


Причини за Преписване в Училище :

Учениците преписват по много причини , главната е че те не се чувстват подготвени на теста и като резултат , чувстват нужда да прикрият този свой недостатък който имат.

Също много важно е да знаете какво мислят другите учители за преписването, Те …

1. Строги ли са с преписването , реагират ли строго когато се случи ?
2. Наказват ли когато се случи , изразяват ли силно възмущение ?
3. Отвръщат ли с лоша оценка или наистина не искат да знаят
4. Не забелязват


“Спрете да преписвате в училище” : Сценария в стаята преди теста :


Атмосферата в училище може определено да влоши ситуацията с преписването. Но там има случаи когато дете вярва в неговата способност за успех , която има позитивен ефект на неговото учене и самоуважение.

Когато учениците правят собствени тестови въпроси заедно , например с учител ,те не само обработват информацията , но те работят на по – високо ниво на мислене , но не винаги се преподава във връзка с нуждите на детето и способности му. Тестовото разпореждане може да преосмисля да бъдат изложени нови очаквания по отношение на учебните часове за подготовка за тестове.

Какво трябва да направя?

Ако попаднете все пак в трудна ситуация и е невъзможно да излезете извън учебната програма и ограничения , e важно да разберете каква е училищната политика за преписване, така че да знаете какво да правите в случай че се стигне до преписване .

Вашата първа задача е да подготвите няколко версии на същия тест .

Освен това тук има списък с отговорите , които биха могли да бъдат част от политиката на вашето училище или може би искате да го разгледате с училищния състав.Какви други реакции може да се очакват от други учители за преписването ?

- никакво доверие на тестове или задачи
- отрицателна оценка на тест или задача
- изпратен на директора
- изпратен на класния учител
- личен разговор с учителя
- дискусия с целия клас (без споменаване на имена) относно правилата и грешките. (трябва да бъде незабавно)
- обсъждане в класа, което води до изясняване на правилата и наказание за преписването. (трябва да бъде незабавно)


Тя трябва да бъде много ясна на учениците за кода на преписването и какви типове поведение няма да бъдат толерирани.Учениците винаги търсят как да излязат от ограниченията (особено сега с новата технология) и е важно да са подкрепени с училищната политика и / или решенията на конкретния персонал, преди да се ангажират да информират студентите за последица, че не е била осъществена преди това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }