1/13/2010

Как да намерим време за чуждоезиково обучение


В днешно време всеки един от нас има твърде много ангажименти , за да вмъкне изучаване на чужд език . Изглежда невъзможно . Но като се замислиш за ползите от знанията .. иска ти се да опиташ , нали ?

И така , какво може да направите , за да започнете чуждоезиково обучение . Тук са седем от любимите ми стратегии :

Разпределение по 20 минути

Ако отделяме цял час на ден .. може и да бъде трудно , но ако този час го разпределим на 20 минути ? Имам предвид : сутринта след като станете , след обедна почивка , преди лягане и дори по време на пътуване отделяме време на чуждия език ще напредваме постепенно . Също така може и да използвате и аудио . Слагате слушалките в ушите докато пътувате и се опитвате да свикнете със самите произношения , ако нямате възможност за четете .

Четене на книжки

Ако чувствате затруднение с новия език , опитайте чрез четене на материали или книги на чуждия език . Това е едно базова упражнение , което помага за по-доброто усвояване . Взимате една книжка и започвате да се опитвате да четете правилно. Има специални книжки за начинаещи , които ще Ви дадат добра основа . Също така и по бързо става от колкото с упражнения , макар и те да са доста полезни за нашите знания . Нещо много важно : Изберете книжката по Ваш интерес ! Ако не искате да Ви е скучно изберете книжка , която ще Ви бъде интересна темата в нея .

Тефтерче с думи и изрази

Запишете думи или изрази на едно тефтерче , които Ви е трудно да усвоите и нямате време в къщи , за да наблегнете на тях . След това обърнете на следващата страница и се опитайте да ги обясните и преведете . Ще забележите , че така ще ги запомните бързо . Това може да го практикувате докато си чакате часа при доктора и чрез него да се разсейвате .

Мислене за избрания език

Изключително ефективен метод за подобряване на Вашите чуждоезикови умения е мисленето за този език, колкото е възможно по-често за него . Представете си , че сте заобиколени от местни жители и как разговаряте с тях . В уча си може да си представите , че сте роден там , може да опитате да си представите един диалог между Вас и магазинера . Хубавото на тази техника , че тя увеличава Вашата отзивчивост и любопитството към нови и нови думи .

Участието в езиков курс

Ако не сте достатъчно дисциплиниран да работите сам с езика се запишете на курс . Инвестицията в знанието е най - добрата инвестиция . Също така Вие ще се чувствате принудени да пишете Вашите домашни и да се упражнявате . Това е най – доброто и сигурно решение срещу борбата с не знанието на чужд език .

Намиране на скрито време

Това време можете да го намерим , като спестите пиковете часове на пътя или да ограничите влизането в електронна поща . Помислете , какво може да съкратите , за да получите 1 час , който да инвестирате в ученето . Само си представете колко нови думи може да научите за час ..


Упражняване на речта

Говорете ! Опитвайте се да говорите на чуждия език . Говорете пред огледалото докато се оправяте , докато карате колата . Това е грубо казано 30 мин.още към изучването на езика . Това води до над 180 часа годишно чуждоезиково обучение . Това са много часове и много придобити знания .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }