1/14/2010

Причини за чуждоезиковото образованието


Автор : Евелин Славова

Много хора обичат изучаването на чужди езици или биха искали да се научат чужд език и да използват езиковите си умения в работата. В съвременната глобална икономика търсенето на езикови умения, продължава да расте, тъй като правителствата, бизнеса и организациите изграждат взаимоотношения с чужди интереси.

Ученето на език е от полза в областта на заетостта по две причини: 1) да предлага тези, установени в кариерата шансове за напредък или чрез получаване на промоции или международни врати за пътуване и опит, и 2) той се отваря за нови кариери и възможности за заетост.

Международни организации:

Международни организации като Организацията на обединените нации, Световната търговска организация на Червения кръст, и "Амнести интернешънъл", винаги ще се нуждаят от хора с езикови умения за набор от функции от административната работа на ръководството. Повечето ще се нуждаят от напречното сечение на езикови умения, както и много говорители в основните международни езици като английски, френски, испански и арабски език.

Комисията по външна служба:

Националните правителства търсят огромен брой чуждестранни говорители език за чуждестранните си служби. Работа за външни услуги може да означава, да живеят и работят в чужбина в посолството, поддържането на връзки с колеги от други страни, слушане на разузнавателни доклади по чужди езици и да ги превежда и да провеждат изследвания по чужди езици.
Комисията по външна служба е обикновено предизвикателство за да се влезе, но е добре известно, че езиковите умения ще помогнат на жалбоподателите.

Пътувания, туризъм и хотелиерство:

Говорейки на чужд език ви прави добър кандидат за позиции в рамките на туризма и гостоприемствената промишленост.

Много компании изпращат персонал за попълване на местни служби в чужбина, което означава, говорене на родния език е задължително. В допълнение, поради международния характер на тези дружества обикновено означава, че те имат глобално присъствие и че служителите с езиковите умения са от решаващо значение за своите ежедневни операции и бъдещо разрастване.
Дори у дома, където хотели, развлекателни комплекси, ресторанти приемат голям брой чуждестранни туристи, трябват чужди езици, за да се предложи добро обслужване на клиентите.



Писмени преводи и Устни преводи

След като езиковите Ви умения са постигнали добро ниво, преводът и тълкуването стават опция.
Преводачите се справят с писмените материали и обикновено се превеждат текстове от собствения си роден език. Преводачите обикновено се нуждаят от квалификация или акредитация, но след като това се постига, е лесно да се регистрират в няколко преводачески агенции, от където преминават на свободна практика. След известно време се специализират в определени области, като например софтуер, право или социални науки.
По същия начин, преводачите, които се занимават с говоримия език, също им трябва квалификация и най-вече опит. Преводачите също могат да се регистрират в агенциите.

Преводачите работят по два начина:

1) Едновременно - преводачът превежда в реално време, като в конференции.


2) Последователно - преводачът изслушва част от речта, чака говорителя да направи пауза, след това превежда като в бизнес срещи.

Преподаването:

Много от говорещите чужди езици отиват да преподават. Преподаването не само предоставя възможност да предадат знанията си от езика, но и постоянно да го практикуват.
Учителите могат да работят в най-различни институции, като например частни езикови училища, държавните училища, колежи или обучение на възрастни. Езиците са набор от възрастови групи, от детската градина до възрастни. След като учителите са развили уменията си те могат да получат допълнителна класификация и / или специализират в области като бизнес френски или испански и право.



Горните примери за работните места са само няколко от възможностите на разположение за говорещите чужди езици. Разнообразието изтъква факта, че ученето на език, отваря много врати в областта на заетостта и развитие на кариерата. Така че, ако искате да напредвате в кариерата си или обмисляте нова работа, защо да не помислите за изучаването на език?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none; }